entréMaken har påbörjet stenläggningen vid entrén, ljusgrå stenplattor blir det.

ännu en bild på stengångenNu är jag så gott som färdig med stengången. Har planterat en massa idag också men det syns inte så bra på bilden. Längtar efter sommaren så jag kan få se hur det blir och om det blir som jag tänkt.

Det går framåtHar varit ute i trädgården och påbörjat gången, runt omkring ska jag sätta fullt av blommor och andra gröna växter.


sten, sten, sten
före

VårplanteringVar och inhandlade lite pensér och påskliljor idag som jag planterat utanför dörren

jul?julrosorna blommar i den nakna jorden

våren är härKrokus sticker det upp lite här och var i trädgården

Ett minne blottI början av mars, hoppas att det var sista snön vi såg den här säsongen och att våren kommer nu.

Pelargonskott

pelargonskott

Idag tog jag skott från pelargonerna och satte i kruka i källarfönstret.

smultron

på tillväxt

Fullt av smultron ska jag ha i trädgården, här står de på tillväxt. Om alla plantor fortsätter att växa som de ska blir det fasligt många smultron.

sten, sten, sten

sten, sten, sten

Efter dräneringen kom det upp väldigt mycket sten, de stora stenarna på bilden är jag bara glad över. Det som man inte ser på bilden är att hela marken är full ganska små stenar som jag måste plocka upp för att kunna odla. Idag har jag haft god hjälp av barnarbetare. Här har jag tänkt att plantera mängder av blommor och andra gröna växter. Under hela vintern har jag frossat i trädgårdsböcker.

krokig ingång

ingen trädgårdsgång

Jag har stora förhoppningar om att jag kommer få en jättefin trädgård, men just nu känns det ganska avlägset. Vid trappan har jag tänkt plantera vintergröna växter och ett räcke kommer givetvis att komma upp. Så fort det blir lite bättre väder kommer vi att anlägga en ny gång, som man kan se på bilden är gången mycket provisorisk (efter dräneringen var det otroligt lerigt och vi fick lägga ut plattor för att ha något att gå på). Till höger på bilden syns rishögen efter all trädbeskärning. Jag hoppas att högen försvinner snart (för de brukar väl försvinna av sig själv?)


Äppelträd

kala och klippta

Startar den här bloggen för att dokumentera mitt trädgårdsarbete. I somras köpte vi nytt hus och nu i höst har vi dränerat så man kan säga att det är en hel del att ta hand om i trädgården. Längst ner i hörnet har jag lagt en presenning över alla grästuvor jag grävde upp i somras när jag tog fram rosenrabatterna. På bilden ser man även våra äppelträd, vi har jättemånga äppelträd, för ett par helger sedan klippte vi träden och en trädkoja är på gång till dottern.
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0